Ključićka cesta 118, 10413 Kravarsko HR

+385 91 623 2000

Pet - Ned: 9:00 - 18:00

Ključićka cesta 118, 10413 Kravarsko HR
+385 91 623 2000 Pet - Ned: 9:00 - 18:00

Ključić Brdo

Malo mjesto imena Ključić Brdo nalazi se u predivnom okruženju Vukomeričkih gorica okruženo prelijepom prirodom bogatom šumama, čistim zrakom.

U ovom malom mjestu svoj mir pronašlo je oko 170 stanovnika koji svojim zajedništvom i marljivim radom pridonose da ovo malo naselje diše jednim posebnim duhom.

Naselje je bogato kako prirodnim ljepotama tako i sadržajem koje nudi svima koji ga odluče posjetiti. Prije svega valjda istaknuti da će Vas na ulazu u samo naselje dočekati predivni ribnjaci za sve one koji vole ribu ili su strastveni ribiči riječ je o Ribnjacima Ključić Brdo.

Za sve one koji žele čuti malo o samoj povijesti naselja imati će tu mogučnost jer se u našem malom mjestu uskoro otvara zavičajni muzej Vukomeričkih gorica.

Također u predivnoj prirodi svoje mjesto našao je i dom Oaza za osobe treće životne dobi.

Pozivamo Vas da otkrijete naše mjesto i upoznate ljepotu koju Vam pruža. Vjerujte nam zaljubiti ćete se i vraćati iz vikenda u vikend.

Zavičajni muzej

Muzej Turopolja proširio je svoj izložbeni prostor uz novi Zavičajni muzej Vukomeričkig gorica otvoren na Ključić brdu u petak 5. prosinca. Društveni dom nedaleko poznatog izletišta u Vukomeričkim goricama preuređen je u izložbeni postav koji prikazuje nekadašnji život u ovim krajevima.

Predmeti su se prikupljali od Velike i Male Bune, do Lučelnice, Dubranca i Lukinić brda pa ćete tako u muzeju pronaći mnoštvo stare vinogradarske opreme, stare peći, krevete, posteljinu, a tu je i tkalački stan. Stvari koje su se koristile u domaćinstvu i na gospodarstvu, fotografije, video prikazi običaja i druga tradicionalna baština okosnica su ovoga muzeja.

Muzej će tako dodatno proširiti i turističku ponudu Vukomeričkih gorica, a njegovom tematikom posebno su zadovoljni sami stanovnici ovoga kraja.